ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Πριν αρχίσει το νέο lockdown εξετάζεται παράταση

15:46 - 01 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Πριν αρχίσει το νέο lockdown εξετάζεται παράταση
Στην πιθανότητα παράτασης της διάρκειας του lockdown που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο υπουργός Επικρατείας, Μάικλ Γκόουβ, καθώς η χώρα επιχειρεί να αναχαιτίση την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

"Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αν δεν αναλάβουμε τώρα δράση, το σύστημα υγείας θα υπερφορτωθεί τόσο που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί", ανέφερε ο Γκόουβ.

 Υπενθυμίζεται ότι Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι το νέο lockdown στην Αγγλία θα αρχίσει τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη από την COVID-19, καταγράφει περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα και οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι στο χειρότερο σενάριο οι νεκροί από τη νόσο αυτή μπορεί να ξεπεράσουν τους 80.000.

Μέχρι στιγμής στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 46.555 θάνατοι από COVID-19, βάσει της καταμέτρησης αυτών που πεθαίνουν σε διάστημα 28 ημερών από την διάγνωσή τους με τον νέο κορονοϊό. Μια ευρύτερη καταμέτρηση αυτών στο πιστοποιητικό θανάτου των οποίων αναφέρεται η COVID-19 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 58.925.

Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία ακολουθούν τις δικές τους πολιτικές και είχαν προχωρήσει στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών τον περασμένο μήνα.

Εξάλλου η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε χθες ότι είναι προετοιμασμένη για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας και εκεί αν παραστεί ανάγκη.

Ο Κιρ Στάρμερ, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχασε την χρυσή ευκαιρία να επιβάλλει ένα πιο αποτελεσματικό lockdown κατά τις φθινοπωρινές σχολικές διακοπές τον περασμένο μήνα.

«Αυτό πάει τώρα. Αυτό είναι το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης», δήλωσε ο Στάρμερ στο BBC.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού ενέτεινε τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου στη χώρα για τον αντίκτυπο αυτού του μέτρου μερικές εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

«Εφιάλτη πριν από τα Χριστούγεννα» χαρακτήρισε το νέο lockdown στην Αγγλία η Έλεν Ντίκινσον, η γενική διευθύντρια της βρετανικής ομοσπονδίας εμπόρων λιανικής British Retail Consortium (BRC).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.