ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: 55.000 νέα κρούσματα το τριήμερο-Πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα

22:41 - 02 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: 55.000 νέα κρούσματα το τριήμερο-Πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα
Σε 55.019 ανέρχονται τα νέα κρούσματα που κατέγραψαν το τελευταίο τριήμερο οι αρχές στην Ισπανία, εκ των οποίων 4.334 έχουν διαγνωστεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα, κατέγραψε και 379 θανάτους σε αυτές τις τρεις ημέρες, με τους αριθμούς αυτούς να είναι και οι υψηλότεροι για την Ισπανία σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με αυτές τις αυξήσεις, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 1.240.697, ενώ οι θάνατοι λόγω κορονοϊού σε 36.257.

Οι νέοι αριθμοί έρχονται σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο πολλές αυτόνομες κοινότητες ζητούν από την κυβέρνηση Σάντσεθ να επιτρέψει τον κατ'οίκον περιορισμό εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα της Ιβηρικής.

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, όσο και υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, ξεκαθάρισαν ότι η τρέχουσα κατάσταση, όσο ανησυχητική και αν είναι, δεν απαιτεί τόσο δραστκά μέτρα.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να αποδώσουν οι περιορισμοί που αποφασίσαμε τις προηγούμενες μέρες», τόνισε ο Ίλα.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι πιστεύει ότι τα «δραστικά μέτρα» των κοινοτήτων θα καταστήσουν περιττή τη λήψη μιας τόσο σκληρής απόφασης, ακόμη και αν αυτή είναι η γραμμή στην οποία κινούνται η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.