ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ανέβηκε στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

15:08 - 18 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ανέβηκε στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer
Νεότερα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμες στη Φάση 3 του εμβολίου της Pfizer/Biontech για τη νόσο COVID-19, ανεβάζουν το ποσοστό αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως σύμφωνα με τις νεότερες δοκιμές παρατηρείται αποτελεσματικότητα 95% έναντι του SARS-CoV-2.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε το εμβόλιο δοκιμάστηκε και σε ηλικιωμένους και δεν προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια.

Η εταιρεία ερεύνησε 170 περιπτώσεις λοίμωξης από κορονοϊό μεταξύ εθελοντών που συμμετείχαν στη δοκιμή. Ανέφερε ότι 162 λοιμώξεις ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή απλό αλατούχο πλάσμα, ενώ οκτώ περιπτώσεις σε συμμετέχοντες που έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του 95%, δήλωσε ο Pfizer.

Η παρατηρούμενη αποτελεσματικότητα σε ενήλικες άνω των 65 ετών ήταν πάνω από 94%", δήλωσε η Pfizer και η BioNTech.

Τα νέα δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο για την κατάθεση αιτήματος επείγουσας αδειοδότησης προς τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχαμε εξίσου καλά νέα και από την αμερικανική εταιρεία Moderna, ανακοίνωσε ότι το δικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5% έναντι του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 18 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.