ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Ελάφρυνση του χρέους για την Αφρική και κλιματική αλλαγή

20:24 - 22 Νοε 2020 | Ειδήσεις
G20: Ελάφρυνση του χρέους για την Αφρική και κλιματική αλλαγή
Η πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα οι οικονομικές συνέπειες που αυτή προκαλεί, αλλά και η κλιματική αλλαγή αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης στη διαδικτυακή συνεδρίαση των G20, που είχε ως διοργανώτρια χώρα τη Σαουδική Αραβία.

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο και έλαβαν κάποιες σημαντικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, οι G20 δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν τις αφρικανικές χώρες προκειμένου αυτές να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πιο βιώσιμων επιλογών χρηματοδότησης.

Η ελάφρυνση του χρέους για την Αφρική θα είναι ένα σημαντικό θέμα της ιταλικής προεδρίας της G20 το 2021.

Επίσης, η G20 υπόσχεται να καταβάλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή εμβολίων για τον Covid-19 σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση, μετά από τη σύνοδο κορυφής εικονικά οργανωμένη από τον Ριάντ.

Το να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία είναι το κλειδί για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, ανέφεραν οι ηγέτες της G20.

Enca1yBXYAEcFD9

Η G20 ανακοίνωσε επίσης ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι μια πιεστική πρόκληση και ότι δεσμεύτηκε για ένα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 22 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.