ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πομπέο εναντίον Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Αιχμηρή απάντηση Τσαβούσογλου

18:44 - 01 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Πομπέο εναντίον Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Αιχμηρή απάντηση Τσαβούσογλου
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην Τουρκία στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνεδρίασης των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, γεγονός που προκάλεσε αιχμηρή απάντηση από τη μεριά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πομπέο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τόνισε συγκεκριμένα ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της Συμμαχίας και έκανε ιδιαίτερες αναφορές για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ακόμα ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, αποτελεί «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου πήρε το λόγο για να απαντήσει και καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, αλλά και της Γαλλίας, που η Άγκυρα θεωρεί πως "χαϊδεύει" την Ελλάδα.

Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας» και υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου».

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμα ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας».

Σημείωσε τέλος ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.