ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξη JP Morgan: Στο 70% η πιθανότητα συμφωνίας στο Brexit

16:35 - 18 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Αισιόδοξη JP Morgan: Στο 70% η πιθανότητα συμφωνίας στο Brexit
Η JP Morgan έκανε την Παρασκευή γνωστή την πρόβλεψή της ότι η πιθανότητα μιας εμπορικής συμφωνίας στο Brexit έχει αυξηθεί από το 60% στο 70%.

«Η αίσθησή μας είναι ότι η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει αυξηθεί από το 60-40 που είχαμε καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα και τώρα την υπολογίζουμε σε 70-30», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ, αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της JP Morgan.

«Κατά την άποψή μας, μπορούν να σχεδιαστούν λύσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, με τις οποίες και οι δύο πλευρές να μπορούν να ζήσουν, ακόμα κι αν η διαδικασία του να φθάσει κανείς σε αυτές είναι δύσκολη».

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, αλλά η αλιεία συνεχίζει να είναι πρόβλημα, όπως ανέφερε σχετικά η Κομισιόν. «Υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα για να επιλυθούν στο θέμα αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν» σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Είναι η στιγμή της αλήθειας», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. «Υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά η πορεία προς μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ στενή».

«Παράθυρο» αισιοδοξίας, έστω και μικρό, είχε αφήσει και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καθώς αρνήθηκε την περασμένη Τετάρτη να επαναλάβει τη δήλωση που έκανε ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι η μη συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 18 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.