ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Η Γερμανία ακολουθεί τη Βρετανία-Τι αποφάσισε η Μέρκελ

18:34 - 05 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Η Γερμανία ακολουθεί τη Βρετανία-Τι αποφάσισε η Μέρκελ
Πιο αυστηρά μέτρα και παράταση του τωρινού lockdown, αποφάσισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, μετά την εξαγγελία, του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για καθολικό lockdown, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

H καγκελάριος της Γερμανίας, και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες τα εκδρομές δεν είναι αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο. Οι περιοριστικοί κανόνες που ισχύουν ως τώρα, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν λίγες ώρες μετά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην Βρετανία, που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (4/1), ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Με το Λονδίνο να αναφέρεται πλέον ως η νέα Ουχάν, μετά από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε ολόκληρη την χώρα, κλείνουν τα σχολεία και οι υπόλοιποι χώροι τουλάχιστον για 6 εβδομάδες, έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός επικαλείται υπολογισμούς των επιστημόνων της κυβέρνησης, βάσει των οποίων πιστοποιείται ικανή δυναμική διπλασιασμού των κρουσμάτων κορονοϊού από 50.000 που είναι σήμερα στις 100.000. Οι ίδιοι αδυνατούν να δεσμευτούν ως προς αυτό το αποτέλεσμα, γεγονός που ώθησε τον πρωθυπουργό να λάβει μια τόσο ακραία απόφαση.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως αν δεν παρθούν αυτά τα αυστηρά μέτρα, το υγειονομικό σύστημα της χώρας, θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες μέρες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον υπουργό κυβερνητικού συντονισμού, το lockdown, μπορεί να κρατήσει ακόμα περισσότερο, και συγκεκριμένα να αρθεί τον Μάρτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 05 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.