ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Πώς αιτιολογεί ο Ζούκερμπεργκ το «μπλοκ» στον Τραμπ

21:31 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Facebook: Πώς αιτιολογεί ο Ζούκερμπεργκ το «μπλοκ» στον Τραμπ
Η Facebook Inc αποφάσισε να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί και επίσημα, η μετάβαση στην προεδρία.

Η απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έλαβε χώρα αφού το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη(7/1), ότι θα κλειδώσει τον λογαριασμό του Trump για 24 ώρες. Οι τεχνολογικοί γίγαντες προσπαθούσαν να καταρρίψουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για ψευδή αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Οι εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ασκώντας βία, γεγονός που σύμφωνα με πολλούς υποκινήθηκε από το ίδιο τον Τραμπ, μέσω των social media, ήταν η «χαριστική βολή».

"Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ μεγάλοι", δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ, σε δημοσίευση στο Facebook την Πέμπτη(7/1). Είπε ότι το μπλοκ θα ισχύει επίσης για το Instagram που ανήκει στο Facebook.

Το Twitter Inc και η Snap Inc έκλεισαν και αυτά με την σειρά τους, προσωρινά τους λογαριασμούς του Τραμπ την Τετάρτη(6/1). Ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, όπως το League Anti-Defamation League και το Color of Change, έκαναν έκκληση στις εταιρείες κοινωνικών μέσων να αναστείλουν οριστικά τους λογαριασμούς του Trump. 

 Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. 

 

Την Τετάρτη (6/1) ο Τραμπ δημοσίευσε βίντεο στο Facebook, το Twitter και το YouTube, το οποίο αργότερα διαγράφηκε από τις πλατφόρμες. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητούσε μεν από τους εισβολείς να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο, αλλά επανέλαβε τους ισχυρισμούς απάτης εκλογών, δήλωνε ότι τους καταλαβαίνει που αντιδρούν και ότι τους αγαπάει!

 

Από την μεριά της η κόρη του Τραμπ και ανώτερη σύμβουλός του, Ιβάνκα, σε ανάρτηση της στο twitter, την οποία μετά κατέβασε, αποκάλεσε τους διαδηλωτές -και για πολλούς τρομοκράτες-, πατριώτες, γεγονός που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ζάκερμπεργκ, εξηγώντας την απόφαση μπλοκαρίσματος του Τραμπ, δήλωσε: «Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να συγχωρήσει παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ενοχλήσει τους ανθρώπους στις Η.Π.Α. και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Anti-Defamation League επαίνεσε την κίνηση του Facebook, χαρακτηρίζοντάς το «ένα προφανές πρώτο βήμα», ενώ το NAACP σε δήλωση ανέφερε ότι η κίνηση ήταν μια «πολύ καθυστερημένη» χειρονομία που «χτυπάει».

Το Facebook έχει προηγουμένως καταστραφεί από νομοθέτες και υπαλλήλους για το ότι δεν ενεργεί σε φλεγμονώδεις δημοσιεύσεις από τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν επισημανθεί από το Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:33 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.