ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Υπερτιμημένες οι μετοχές - Χτυπάει «καμπανάκι» για το bitcoin

16:58 - 08 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
BofA: Υπερτιμημένες οι μετοχές - Χτυπάει «καμπανάκι» για το bitcoin
Την πώληση μετοχών λόγω των «υπερτιμημένων αξιών» συστήνει σε νέα έκθεσή της η Bank of America (BofA), αφού τα εβδομαδιαία στοιχεία ροής κεφαλαίων έδειξαν ότι οι επενδυτές «εισέβαλαν» σε χρηματαγορές και σε fund που επενδύουν σε χρυσό, όσο η χρηματιστηριακή αγορά εξασθενεί ελαφρώς.

Σύμφωνα με την BofA, η τάση του 2020 για «αγορά των πάντων» συνεχίζεται και το 2021, ωστόσο η BofA αναμένει επιβράδυνση της αγοράς στοιχείων υψηλότερου ρίσκου.

Ειδικότερα, την εβδομάδα έως την Τετάρτη, οι αγορές ομολόγων και διαθεσίμων είδαν εισροές 29,1 δισ. δολαρίων ενώ ο χρυσός προσέλκυσε 1,5 δισ. δολάρια, τα μεγαλύτερα μεγέθη τους από τον Αύγουστο, όπως σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Αντίστοιχα, κατά το ίδιο διάστημα τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είδαν εισροές 11,2 δισ. δολάρια, κυρίως από Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι απέσυραν 1,6 δισ. δολάρια από μετοχές αναδυόμενων αγορών, στην πρώτη τέτοιου ύψους εκροή εδώ και 16 εβδομάδες.

Όπως δείχνει σχετικό διάγραμμα του Reuters, η εξέλιξη της αποτίμησης των μετοχών παγκοσμίως σε όρους P/E πλησιάζει τα επίπεδα που είχαν παρουσιάσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

USHFGIDS

Η BofA σημειώνει παράλληλα ότι οι επενδυτές θα πρέπει να πρέπει να κινηθούν προσεκτικά με το bitcoin, επισημαίνοντας ότι η «βίαια» πληθωριστική κίνηση της τιμής του τους τελευταίους δύο μήνες συγκρίνεται με φούσκες όπως εκείνη των dotcom στη δεκαετία του 1990, της Κίνας τη δεκαετία του 2000 και του χρυσού στη δεκαετία του 1970.

Σημειώνεται ότι το bitcoin κατέγραψε «άλμα» άνω του 5% την Παρασκευή, φτάνοντας στα 41.530 δολάρια που αποτελούν και νέο ιστορικό υψηλό. Χαρακτηριστικό είναι και το σχετικό διάγραμμα που παρουσιάζει που παρουσιάζει το Reuters:

XSADFGTR

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 08 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.