ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» των θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ

17:22 - 08 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
«Βουτιά» των θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ
Μείωση των θέσεων εργασίας και μάλιστα ισχυρή, για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών, κατεγράφη τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, υπό το βάρος της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα μειώθηκε κατά 140.000 τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, αποτυπώνοντας τη δημιουργία 336.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με 245.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Πρόκειται για την πρώτη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τον Απρίλιο.

Η οικονομία ανέκτησε περίπου τις μισές από τις 22,2 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της απασχόλησης κατά 50.000 και άνοδο του δείκτη της ανεργίας στο 6,8%.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι η αγορά εργασίας έχει επιδεινωθεί τον χειμώνα καθώς ο κρύος καιρός, η αύξηση των κρουσμάτων και οι νέοι περιορισμοί στις επιχειρήσεις, επέφεραν πλήγμα στην ανάκαμψη από την πανδημία.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο κλάδος της φιλοξενίας, όπου τα ξενοδοχεία, τα εστιατόριο και τα μπαρ υπέφεραν λόγω των περιορισμών μετακίνησης, που περιόρισαν και τα ταξίδια και το φαγητό και το ποτό.

Παρά την αδυναμία στην αγορά εργασίας, η οικονομία είναι απίθανο να υποχωρήσει και πάλι σε ύφεση, μετά το δίκτυ ασφαλείας των σχεδόν 900 δισ. δολαρίων σε πρόσθετα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.