ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Δε θα αυξήσουμε σύντομα τα επιτόκια-Ο παράγων «πληθωρισμός»

22:18 - 14 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Δε θα αυξήσουμε σύντομα τα επιτόκια-Ο παράγων «πληθωρισμός»
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) δε θα αυξήσει τα επιτόκια αν δεν δει ανησυχητικά σημάδια αύξησης του πληθωρισμού, όπως ξεκαθάρισε την Πέμπτη (14/1) ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

«Έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα για το ζήτημα αυτό. Στο τέλος της ημέρας ο κόσμος θα πρέπει να μας δει να αφήνουμε τον πληθωρισμό να κινείται λίγο πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα προτού το νέο πλαίσιο θεωρηθεί πλήρως αξιόπιστο» σημείωσε.

Η στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων δεν θα έρθει σύντομα, πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg ο Πάουελ.

Ο Πάουελ δεν αρνήθηκε ότι η διαδικασία της ανάκαμψης θα μπορούσε να οδηγήσει πρόσκαιρα σε αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε ωστόσο ότι αυτή θα πρέπει να ελεγχθεί και να είναι λελογισμένη. Συμπλήρωσε ότι η Fed έχει τα εργαλεία για να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά την πανδημία, η πολιτική υγειονομικής περίθαλψης είναι η σημαντικότερη οικονομική πολιτική, είπε ο Πάουελ, ενώ για την αγορά εργασίας σημείωσε ότι «η ταχεία ανάκαμψη από την πανδημία θα καλύψει μέρος των πληγών στην αγορά εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η κεντρική τράπεζα ενέκρινε νέα πιο χαλαρή πολιτική όσον αφορά τον στόχο του πληθωρισμού η οποία επιτρέπει την υπέρβασή του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.