ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Πράσινο φως στα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19

15:44 - 15 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ισραήλ: Πράσινο φως στα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19
Εγκρίνεται και επίσημα το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοΐού στο Ισραήλ, το οποίο κάνει ταχύτατα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς προχωρά με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλη χώρα.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η χώρα έχει εμβολιάσει περίπου το 20% του πληθυσμού της, ενώ περισσότεροι από το 72% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν ήδη λάβει την 1η δόση εμβολίου. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5,2 εκατομμύρια πολίτες, από τους 9 συνολικά, μέχρι τον Μάρτιο.

Οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, θα βοηθήσουν τη χώρα να εξέλθει σταδιακά από το αυστηρό της lockdown και σύντομα με τη βοήθεια ενός νέου εγγράφου: ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, ή αυτό που αποκαλείται το "πράσινο βιβλιάριο".

Το πιστοποιητικό αυτό, θα δίνεται στους πολίτες αφού έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το Ισραήλ, κερδίζει και εδώ την «πρωτιά», αφού είναι η πρώτη χώρα που προβαίνει επίσημα σε χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως και η ΕΕ συζητάει για κάτι αντίστοιχο, μετά και από την αίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 15 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.