ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Κορονοϊός: Πώς... οραματίζεται η Γέλεν το επόμενο πακέτο στήριξης

16:06 - 19 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Κορονοϊός: Πώς... οραματίζεται η Γέλεν το επόμενο πακέτο στήριξης
Η Τζανετ Γέλεν, "εκλεκτή" του Τζο Μπάιντεν για τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών, θα περάσει την Τρίτη από την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας και θα παρουσιάσει το σχέδιό της για το επόμενο πακέτο ανακούφισης της οικονομίας, λόγω της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί την Τετάρτη (20/1), παρουσίασε μια πρόταση πακέτου στήριξης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι απαιτούνται τολμηρές επενδύσεις για να ξεκινήσει η οικονομία να ανακάμπτει και να επιταχυνθεί η διανομή εμβολίων για τον περιορισμό του ιού. 

Ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ούτε εγώ, προτείνουμε αυτό το πακέτο ανακούφισης χωρίς εκτίμηση του χρέους της χώρας. Αλλά τώρα, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε σημαντικά», δήλωσε η Γέλεν, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, πριν από την ακρόασή της ενώπιον της επιτροπής.

«Πιστεύω ότι τα οφέλη θα υπερτερήσουν κατά πολύ του κόστους, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε ανθρώπους που αγωνίζονται για πολύ καιρό», είπε στη δήλωση, την οποία έλαβε το Reuters.

Το προτεινόμενο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει 415 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της ανταπόκρισης των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του ιού και τη διάθεση εμβολίων COVID-19, περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για άμεση ανακούφιση στα νοικοκυριά και περίπου 440 δισεκατομμύρια δολάρια για μικρές επιχειρήσεις και κοινότητες που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία.

Πολλοί Αμερικανοί θα λάβουν πληρωμές στήριξης 1.400 δολαρίων, και θα δοθούν συμπληρωματικά με τις επιταγές των 600 δολαρίων που εγκρίθηκαν σε ένα νομοσχέδιο που πέρασε το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα για την ανακούφιση από την πανδημία. Η συμπληρωματική ασφάλιση ανεργίας θα αυξηθεί επίσης στα 400 $ την εβδομάδα από τα τρέχοντα 300 $ την εβδομάδα και θα επεκταθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Στην κατάθεση που έχει προετοιμάσει, η Yellen λέει επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρέπει να ανοικοδομηθεί «έτσι ώστε να δημιουργεί περισσότερη ευημερία για περισσότερους ανθρώπους και να διασφαλίζει ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι μπορούν να ανταγωνιστούν σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.