ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Έρχονται δύσκολες εβδομάδες λόγω έλλειψης εμβολίων

16:17 - 29 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Έρχονται δύσκολες εβδομάδες λόγω έλλειψης εμβολίων
Καλύτερη φαίνεται να είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Γερμανία μετά τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς, ωστόσο, προβλέπονται δύσκολες εβδομάδες, λόγω της έλλειψης των εμβολίων.

"Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, η συχνότητα των κρουσμάτων ανά 7 ημέρες μειώθηκε την Πέμπτη(28/1) κάτω από 100 σε εθνικό επίπεδο. Η ελαφρώς θετική εξέλιξη δείχνει ότι οι ισχύοντες περιορισμοί έκαναν τη διαφορά και λειτούργησαν. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, οι αριθμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται", δήλωσε την Παρασκευή (29/1) στο Βερολίνο.

Ο Σπαν παραδέχτηκε ότι η έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού ήταν δύσκολη. Ως παραδείγματα δυσκολιών ανέφερε τις "υπερφορτωμένες τηλεφωνικές γραμμές για το κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό, όπως επίσης και τα εμπόδια στην παράδοση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Είναι ευχάριστο όμως το γεγονός ότι μόνο ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού, υπάρχουν τρία εμβόλια", συμπλήρωσε.

Ο στόχος της Γερμανίας, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι "όλοι οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας θα εμβολιαστούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, και όλοι οι άνω των 80 ετών μέχρι τα τέλη Μαρτίου".

Κλείνοντας, χαρακτήρισε θετική την υπόσχεση της Astrazeneca να διαθέσει περισσότερες δόσεις εμβολίου στην ΕΕ από ό, τι είχε προηγουμένως ανακοινωθεί. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη", τόνισε ο πολιτικός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.