ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Τραμπ: Οι κατήγοροι ζητούν να καταθέσει ενόρκως στη Γερουσία

22:14 - 04 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Οι κατήγοροι ζητούν να καταθέσει ενόρκως στη Γερουσία
Την ένορκη κατάθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησαν την Πέμπτη(4/2), οι Δημοκρατικοί βουλευτές που έχουν αναλάβει το ρόλο των κατηγόρων στη δίκη του, για τη συμπεριφορά του, πριν από τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Ο πρόεδρος υποκίνησε ένα βίαιο πλήθος να επιτεθεί στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών» και «η βούλησή του να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος συνιστά προδοσία ιστορικών διαστάσεων» γράφουν οι 9 βουλευτές-εισαγγελείς στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα(1/2).

Στην ενημερωτική ανακοίνωσή τους για την τακτική που θα ακολουθήσουν, οι Δημοκρατικοί γράφουν ότι ο Τραμπ κατεύθυνε τον όχλο «σαν γεμάτο κανόνι» εναντίον του Καπιτωλίου. Απορρίπτουν επίσης τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων ότι θα ήταν αντισυνταγματικό να δικαστεί ο Τραμπ από τη Γερουσία, δεδομένου ότι είναι ιδιώτης, μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του προέδρου, στις 20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν την Τρίτη(2/1), ότι η Γερουσία των ΗΠΑ δεν έχει καμία εξουσία να τον δικάσει ως ιδιώτη πολίτη με κατηγορία ότι προκάλεσε εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Σε μια έκθεση που κατατέθηκε μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της δίκης του, η αμυντική ομάδα του Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι η Γερουσία δεν έχει δικαιοδοσία να τον εμποδίσει να κατέχει δημόσια αξιώματα στο μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.