ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορέλ: Εισήγηση για κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

19:22 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Μπορέλ: Εισήγηση για κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία
Ο Γιοσέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, εισηγήθηκε την Τρίτη 9/2 την έγκριση κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου, μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα και παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση στα κράτη μέλη.

«Η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε αυταρχικό δρόμο και εμφανίζεται χωρίς έλεος στην υπόθεση του Ναβάλνι. . Θα ήταν καλό να προβλεφθούν κυρώσεις. Θα χρησιμοποιήσω το δικαίωμα πρωτοβουλίας μου και θα υποβάλω προτάσεις που θα συνδυάζουν δράσεις για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Μετά από την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μπορέλ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να συμμετάσχουν σε έναν «πιο εποικοδομητικό» διάλογο με την ΕΕ. Γι' αυτό και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «εξετάσουν τις συνέπειες», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις.

«Οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λυπηρό και θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, και ναι, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις» έγραψε σε ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.