ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Θετική στην παράταση lockdown η πλειοψηφία των πολιτών

19:19 - 10 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Θετική στην παράταση lockdown η πλειοψηφία των πολιτών
Υπέρ στο να παραταθεί το lockdown στην Γερμανία, μέχρι τα τέλη του μήνα, είναι οι περισσότεροι πολίτες, έτσι ώστε να περιοριστεί η πανδημία της Covid-19, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov.

Πιο συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown. Ενώ το 26%, είναι αντίθετο με την παράταση.

Φαίνεται επίσης να υπάρχει μία διαφορά στην αποδοχή της παράτασης του lockdown μεταξύ ανδρών και γυναικών: Οι άνδρες υποστηρίζουν την παράταση σε ποσοστό 69%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 64%.

Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων πρόκειται να συζητήσουν την Τρίτη(10/2), για το αν και μέχρι πότε θα παραταθεί το ισχύον lockdown το οποίο λήγει στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel τα κρατίδια πιέζουν για τη λήξη της ενδεχόμενης παράτασης του lockdown στις 7 Μαρτίου.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων ήθελαν αρχικά να το παρατείνουν έως τις 14 Μαρτίου. Αυτή η ημερομηνία αναφερόταν σε σχετικό προσχέδιο λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις της καγκελάριου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, αλλά τώρα ορισμένοι πιέζουν για τον τερματισμό των μέτρων νωρίτερα, στις 7 Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.