ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Συνεχιζόμενη υποστήριξη από βραχυπρόθεσμες πολιτικές και μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις

23:18 - 10 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ: Συνεχιζόμενη υποστήριξη από βραχυπρόθεσμες πολιτικές και μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις
«Μια υπομονετικά προσαρμοστική νομισματική πολιτική η οποία θα λαμβάνει υπ' όψιν τα διδάγματα του παρελθόντος» είναι η ιδανική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη των χαμηλών επιτοκίων ως προς την αγορά εργασίας.

Μιλώντας στο Economic Club της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι θα χρειαστεί να ρυθμιστούν χιλιάδες ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στη χώρα. Μολονότι η οικονομία της χώρας έχει ανακτήσει 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε σχέση με την πρώτη φάση της κρίσης της Covid-19, ο Πάουελ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ απέχουν πολύ ακόμη μέχρι να βρίσκονται στο σημείο που πρέπει σχετικά με τα επίπεδα της απασχόλησης.

«Η πλήρης συνειδητοποίηση του οφέλους από μια κατάσταση πλήρους απασχόλησης και ισχυρής αγοράς εργασίας δείχνει ότι θα χρειαστούμε συνεχιζόμενη υποστήριξη τόσο από βραχυπρόθεσμες πολιτικές όσο και από μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις, ώστε όλοι εκείνοι που ψάχνουν εργασία να έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να συμβάλουν στα οφέλη της ευημερίας και να τα μοιραστούν», σημείωσε.

«Ο δείκτης της ανεργίας, από μόνος του, "υποτιμά δραματικά" την πραγματική ζημία στην αγορά εργασίας, η οποία είναι η χειρότερη τουλάχιστον από το 1948», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed.

Ο ίδιος σημείωσε ότι περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άνεργοι έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία, το οποίο σημαίνει ότι δεν καταγράφονται ως άνεργοι. Τόνισε επίσης πως ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας μεταξύ του πλουσιότερου 25% των Αμερικανών φτάνουν στο 4% για το φτωχότερο 25% ανέρχονται στο 17%. 

Τέλος, ο Πάουελ τόνισε ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια, σε συνδυασμό με ομοσπονδιακά κρατικά προγράμματα όπως το Paycheck Protection Program, το οποίο παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις με αντάλλαγμα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:19 - 11 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.