ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: «Εμβόλιο» για την οικονομία το Ταμείο Ανάκαμψης-Πότε ξεκινούν εκταμιεύσεις

13:59 - 12 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν: «Εμβόλιο» για την οικονομία το Ταμείο Ανάκαμψης-Πότε ξεκινούν εκταμιεύσεις
Ως τα "εμβόλια" της οικονομίας χαρακτήρισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τη συμφωνία NextGenerationEU, που περιλαμβάνει και το Ταμείο Ανάκαμψης.

 "Η ελπίδα για την οικονομική κρίση είναι το NextGenerationEU" υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόνκ ατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μετά την υπογραφή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημείωσε πως αυτή η συμφωνία "είναι κάτι περισσότερο από χρήματα" και προσέθεσε ότι "πρόκειται για ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης της ΕΕ".

Σε ερώτηση για το αν θα εμβολιαστεί πρώτα το 60% του ενήλικου πληθυσμού ή εάν θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων πόρων, η κ. Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι "κοινός στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πρώτοι πόροι μπορεί να εκταμιευτούν μέχρι τα μέσα της χρονιάς". Τέλος, η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι προς όφελος των πολιτών.

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1360160005975121921}

Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πρώτη εκταμίευση μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του καλοκαιριού, κάτι που "συνυπόγραψε" και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να περιμένουμε".

Αυτό ασφαλώς θα εξαρτηθεί και από τα σχέδια που θα καταθέσουν τα κράτη-μέλη για να απορροφήσουν τα κονδύλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.