ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού λέει η φον ντερ Λάιεν

13:40 - 13 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού λέει η φον ντερ Λάιεν
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο» τονίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζει την σχετική πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόεδρος της Κομισιόν εξηγεί πως όταν εμβολιάζεται κάποιος το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο.

«Αυτό είναι μία ιατρική αναγκαιότητα ως εκ τούτου είναι και ο σωστός δρόμος να προχωρήσουμε» προσθέτει, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση και αυτό είναι απαίτηση και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες μιας σωστής και δίκαιης ισορροπίας ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη ένα πιστοποιητικό εμβολίου και εκείνους που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εμβόλιο» τονίζει. 

Η φον ντερ Λάιεν τονίζει επίσης ότι πρόκειται για ένα πολιτικό και νομικό θέμα τι επιτρέπεται να κάνεις με αυτό το πιστοποιητικό και «αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί σίγουρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να έχουμε νέους κανόνες».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίζεται εξάλλου την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κατανομή των εμβολίων: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ήταν και είναι σωστό εμείς οι Ευρωπαίοι να παραγγείλουμε από κοινού τα εμβόλιά μας, τα οποία τώρα μοιραζόμαστε σε πνεύμα αλληλεγγύης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.