ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» φον ντερ Λάιεν για παράνομα εμβόλια-Αιχμές κατά της Ρωσίας

17:44 - 17 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» φον ντερ Λάιεν για παράνομα εμβόλια-Αιχμές κατά της Ρωσίας
«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να προχωρούν σε παράλληλες συμφωνίες με τις εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνίες η ΕΕ».

Αυτό επανέλαβε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της Κομισιόν για τη βιοάμυνα, με την ονομασία «HERA Incubator».

Παράλληλα, ερωτηθείσα για τις απάτες και την παράνομη πώληση εμβολίων, η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι σε κρίσεις υπάρχουν ορισμένοι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Υπογράμμισε ότι η OLAF ερευνά την υπόθεση, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο το να αγοράζουν οι πολίτες εμβόλια στη μαύρη αγορά.

Η ίδια ζήτησε στη συνέχεια να μάθε το λόγο, για τον οποίο η Ρωσία προσφέρει το Sputnik V σε χώρες ανά τον κόσμο, όταν ο δικός της πληθυσμός έχει ανάγκη εμβολιασμού.
«Συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει, θεωρητικά, εκατομμύρια και εκατομμύρια δόσεις, ενώ δεν προοδεύει επαρκώς στον εμβολιασμό του δικού της πληθυσμού. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση της Ουγγαρίας, δήλωσε πως τα κράτη-μέλη που προχώρησαν σε συμφωνίες για αγορά ρωσικού η κινεζικού εμβολίου έχουν την ευθύνη.

Ειδικότερα, η κα. Κυριακίδου ανέφερε ότι «εάν κράτη-μέλη έχουν υπογράψει συμφωνίες να χρησιμοποιήσουν ρωσικό ή κινεζικό εμβόλιο είναι στη δική τους ευθύνη καθώς αυτά τα εμβόλια δεν έχουν λάβει έγκριση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:50 - 17 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.