ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη κρέμεται από τα χείλη του EMA

10:07 - 18 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη κρέμεται από τα χείλη του EMA
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εκδώσει την Πέμπτη (18/3) επικαιροποιημένες οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19.,

Η Ευρώπη κρέμεται από τα χείλη του EMA, καθώς πολλές χώρες - μέλη σταμάτησαν μονομερώς τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, λόγω ανησυχιών σχετικά με τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Πάντως, μια θετική εκτίμηση φαίνεται πιθανή καθώς η ρυθμιστική αρχή υποστηρίζει σταθερά το εμβόλιο, ενώ την Τετάρτη (17/3) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

Ωστόσο, ένα κύμα σκεπτικισμού εμβολίων έχει ήδη προκαλέσει ζημιά. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, χιλιάδες άνθρωποι ακύρωσαν τα ραντεβού που είχαν για εμβολιασμό, ανησυχώντας για την υγεία τους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα υπογραμμίζει ουσιαστικά το πόσο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα αποτελεί η διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη, που προσπαθεί να ξαναβρεί τα... πατήματά της.

Ας μην ξεχνάμε πως στόχος είναι η ανοσοποίηση του 70% των ενηλίκων πολιτών της ΕΕ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ακόμα και το παραμικρό στραβοπάτημα, μπορεί να βγάλει το σχέδιο εκτός τροχιάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.