ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίστα Forbes: Στην κορυφή Μπέζος, Μασκ-Μια απουσία-έκπληξη στην πρώτη πεντάδα

23:17 - 06 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Λίστα Forbes: Στην κορυφή Μπέζος, Μασκ-Μια απουσία-έκπληξη στην πρώτη πεντάδα
Η ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, που ανακοινώθηκε την Τρίτη (6/4) περιλαμβάνει 2.755 δισεκατομμυριούχους, με τον ιδρυτή της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος να είναι στην κορυφή για τέταρτο συνεχόμενο έτος.

Οι υπερ-πλούσιοι, αύξησαν τα κεφάλαιά τους μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο η πανδημία του κορονοϊού απειλούσε τα προς το ζην των περισσότερων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δισεκατομμυριούχοι του τρέχοντος έτους αξίζουν όλοι μαζί, 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ανακοίνωσε το Forbes.

«Οι πολύ, πολύ πλούσιοι έγιναν πολύ, πολύ πιο πλούσιοι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Forbes, Randall Lane, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, πήρε τη δεύτερη θέση στη λίστα, από την 31η πέρυσι.

Ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πολυτελείας LVMH, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ολοκληρώνουν τους πέντε πρώτους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο.

Ο μεγιστάνας των επενδυτών και των επιχειρήσεων Warren Buffett έπεσε από τα κορυφαία πέντε για πρώτη φορά σε πάνω από δύο δεκαετίες, καθώς τα στελέχη της τεχνολογίας κυριαρχούν στην κατάταξη του Forbes.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η φετινή λίστα έχει 493 νεοεισερχόμενους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.