ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Στις 26/4 το άνοιγμα εστίασης (ανοικτοί χώροι) και σχολείων

19:09 - 16 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Στις 26/4 το άνοιγμα εστίασης (ανοικτοί χώροι) και σχολείων
Την σταδιακή επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων σε ανοικτούς χώρους από τη Δευτέρα 26 Απριλίου αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η αρχή θα γίνει με καφέ - μπαρ και εστιατόρια τα οποία, στις περιοχές που θα γίνουν «κίτρινη ζώνη», θα μπορούν να σερβίρουν πελάτες στο τραπέζι το μεσημέρι και το βράδυ, αλλά μόνο σε ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, επίσης από τις 26 του μηνός.

Η επιστροφή θα είναι ολική στις περιοχές σε κίτρινη και πορτοκαλί ζώνη, και μερική στις περιφέρειες που θα παραμείνουν στην κόκκινη ζώνη.

Ο Ντράγκι εξήγησε ότι η χαλάρωση αυτή βασίζεται σε ένα «λογικό ρίσκο», που η κυβέρνησή του αποφάσισε να πάρει και ότι κύρια προϋπόθεση είναι η τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας, από μέρους των πολιτών, στους ανοικτούς χώρους.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, πρόσθεσε ότι αν τα επιδημιολογικά στοιχεία συνεχίσουν να βελτιώνονται, τα γυμναστήρια μπορεί να ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου και τα εκθεσιακά κέντρα, ενδεχομένως, στις αρχές Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.