ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: 12 χώρες πιάνουν εντός Ιουλίου το στόχο των εμβολιασμών

14:31 - 20 Απρ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: 12 χώρες πιάνουν εντός Ιουλίου το στόχο των εμβολιασμών
Τουλάχιστον 12 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι είναι σίγουρα ότι θα μπορέσουν να εμβολιάσουν το 70% του ενήλικου πληθυσμού τους έως τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε την Τρίτη 20/4 ο επικεφαλής της ειδικής ευρωπαϊκής ομάδας για τα εμβόλια.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τα τέλη του καλοκαιριού, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη αύξηση ποσότητας των εμβολίων για την επιτάχυνση του εμβολιασμού της. Τουλάχιστον 12 κράτη πιστεύουν πως θα πετύχουν πιο γρήγορα το στόχο.
 
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε αρκετές δόσεις, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη να οργανωθούν ώστε να είναι έτοιμα για αυτό", δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton σε μια ιρλανδική κοινοβουλευτική επιτροπή.
 
"Σήμερα μπορώ να σας πω ότι έχουμε τουλάχιστον 12 κράτη μέλη που λένε ότι είναι πλήρως άνετα με το ποσοστό του 70% και αυτός ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά." Ωστόσο, δεν κατονόμασε τα 12 κράτη μέλη, ούτε είπε ποιες χώρες ήταν λιγότερο άνετες με το ποσοστό 70%.
 
Μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν 50 εκατομμύρια περισσότερα εμβόλια που παράγονται από την Pfizer και την BioNTech αυτό το τρίμηνο, έδωσε πρόσθετη άνεση για τους στόχους παράδοσης, δήλωσε ο Breton. 
 
Ταυτόχρονα δήλωσε πεπεισμένος ότι η AstraZeneca θα είναι σε θέση να επιτύχει τον μειωμένο στόχο του δεύτερου τριμήνου για 70 εκατομμύρια εμβόλια.
 
Ο Breton, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα έχει καλοκαιρινή τουριστική περίοδο φέτος και δήλωσε ότι ο στόχος του εμβολιασμού ήταν σημαντικός για την παροχή «φωτός στο τέλος του τούνελ» πριν από την περίοδο των διακοπών.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:32 - 20 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.