ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Αυξάνονται οι κατασχέσεις πλαστών εμβολίων!

11:38 - 27 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Αυξάνονται οι κατασχέσεις πλαστών εμβολίων!
Σε σημερινή, δημόσια, σύσταση του το Συμβούλιο της Ευρώπης, διαπιστώνει ότι, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εγκρίνουν περισσότερα εμβόλια προς πώληση, οι αναφορές κατάσχεσης πλαστών εμβολίων συνεχίζουν να αυξάνονται!

Μάλιστα, εν μέσω της αύξησης της παραποίησης / απομίμησης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε νέες συστάσεις προς τις κυβερνήσεις, βάσει της Σύμβασης για την παραχάραξη ιατρικών προϊόντων και παρόμοιων εγκλημάτων που συνεπάγονται απειλές για την δημόσια υγεία (Σύμβαση MEDICRIME).

Η επιτροπή MEDICRIME συστήνει 13 μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παρουσίας πλαστών εμβολίων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων που παρουσιάζουν εσφαλμένα την ταυτότητά τους ή / και την πηγή τους, καθώς και την εκτροπή των νόμιμων παραγόμενων εμβολίων από τη νόμιμη αλυσίδα.

Η επιτροπή προτείνει προληπτικά μέτρα σε συνεργασία με τους σχετικούς τομείς για την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού, τη διασφάλιση της γνησιότητας των εμβολίων και τη βελτίωση των ρυθμίσεων για τη διάθεση των αποβλήτων εμβολίων Covid-19. Η Επιτροπή υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της κατάρτισης των αρμόδιων κυβερνητικών υπαλλήλων (τελωνειακοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και δικαστές) και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 27 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.