ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία-Σούπερ Πέμπτη: Νίκη Μπόρις Τζόνσον-«Μπελάδες» για τους Εργατικούς

11:36 - 07 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Αγγλία-Σούπερ Πέμπτη: Νίκη Μπόρις Τζόνσον-«Μπελάδες» για τους Εργατικούς
Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην Αγγλία, ενώ αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα στις εκλογές της Σκωτίας.

Οι Συντηρητικοί έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες στα τοπικά συμβούλια ανά την Αγγλία, αυξάνοντας την ισχύ τους σε τοπικό επίπεδο, ενώ κατέγραψαν ιστορική επικράτηση στο Χάρτλεπουλ της βορειανατολικής Αγγλίας, εκλέγοντας τον τοπικό βουλευτή για πρώτη φορά σε αυτό το προπύργιο των Εργατικών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, αφότου η περιοχή εκλέγει δικό της βουλευτή.

Η υποψήφια των Συντηρητικών Τζιλ Μόρτιμερ συγκέντρωσε 15.529 ψήφους, έναντι 8.589 για τον αντίπαλό της των Εργατικών, τον Πολ Ουίλιαμς.

«Πρόκειται για ιστορικό αποτέλεσμα», δήλωσε η συμπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Αμάντα Μίλινγκ.

Η νίκη αυτή, που προσφέρει στον Τζόνσον ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ, ο οποίος δέχεται επικρίσεις ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να δώσει νέα ώθηση στο κόμμα μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.