ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρ: Συνελήφθη ο υπουργός Οικονομικών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης

18:26 - 08 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Κατάρ: Συνελήφθη ο υπουργός Οικονομικών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης
Συνελήφθη ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι, έχοντας να αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, ενώ παράλληλα απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Με διάταγμα, ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, «απαλλάσσει τον Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι από τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών και ανέθεσε στον Αλί Μπεν Αχμέντ αλ Κουάρι, υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών», όπως δημοσίευσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο QNA.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού για να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες που σχετίζονται με εγκλήματα στο δημόσιο τομέα, αλλά και με κατηγορίες για υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας.

Παρόλο που έχουν ήδη προηγηθεί συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι ο αλ Εμάντι αποτελεί τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δυναστείας του σεΐχη Ταμίμ. Ο συλληφθείς πλέον αλ Εμάντι είχε αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργείου Οικονομικών από το 2013.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα καθήκοντά που εκτελούσε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways και ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank (QNB), της μεγαλύτερης δανειοδότριας τράπεζας στην Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 08 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.