ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγκαν Μάρκλ: 47 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως στα όρια της φτώχειας

10:06 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Μέγκαν Μάρκλ: 47 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως στα όρια της φτώχειας
Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μάρκλ πραγματοποίησε στις αρχές της εβδομάδας την πρώτη της εμφάνιση μετά τη συνέντευξή της στην Oprah.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη συναυλία του Global Citizen VAX Live στο Λος Άντζελες, είπε: «Οι γυναίκες και ειδικά οι γυναίκες του χρώματος βλέπουν την παραγωγή οικονομικού κέρδους να εξαφανίζεται».

Αναλυτικά το μήνυμα της:

«Από το ξεκίνημα της πανδημίας περίπου 5.5 εκατομμύρια γυναίκες έχασαν την δουλειά τους στην Αμερική και 47 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως αναμένονται να κατεβούν στο επίπεδο της απόλυτης φτώχειας.

Ωστόσο, εάν συνεργαστούμε στο να φέρουμε τα εμβόλια σε κάθε χώρα και ήπειρο, και επιμένουμε στο να υπάρχει δίκαιη διανομή και δίκαιες τιμές, και εξασφαλίσουμε ότι οι κυβερνήσεις ανά όλο τον κόσμο δωρίζουν τα επιπρόσθετα εμβόλια τους σε άλλες χώρες που το έχουν ανάγκη, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να ανασυγκροτούμαστε.

Μπορούμε όχι μόνο να αποκαταστήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν, αλλά να πάμε πιο μπροστά και να αναπτύξουμε τις συνθήκες, τις ευκαιρίες και την κινητικότητα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε σύντομα στον κόσμο μια κόρη. Είναι ένα αίσθημα χαράς που μοιραζόμαστε με εκατομμύρια άλλες οικογένειες στον κόσμο. Όταν σκεφτόμαστε την κόρη μας, σκεφτόμαστε όλες τις νέες γυναίκες και όλα τα κορίτσια στη γη, στα οποία πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και η υποστήριξη να μας πάνε μπροστά.

Η μελλοντική τους ηγετική ικανότητα εξαρτάται από τις αποφάσεις που παίρνουμε και τις ενέργειες που ακολουθούμε τώρα, ώστε να τις προετοιμάσουμε, και να προετοιμαστούμε εμείς οι ίδιοι για ένα αύριο επιτυχημένο, δίκαιο και με κοινωνικές ευαισθησίες.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.