ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ην.Βασίλειο: Μείωση ΑΕΠ κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο

11:03 - 12 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ην.Βασίλειο: Μείωση ΑΕΠ κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε στο α΄ τρίμηνο του 2021 καθώς το νέο lockdown για τον περιορισμό του κορονοϊού, έπληξε σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα.

Η οικονομία συρρικνώθηκε 1.5% στο τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η οικονομία είναι πλέον συρρικωμένη κατά 8.7% σε σχέση με πριν από την πανδημία. Βέβαια, το μήνα Μάρτιο υπήρξε οικονομική άνοδος κατά 2.1%, λόγω της ενίσχυσης του εμπορίου και της επιστροφής στο σχολείο. Έτσι, η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί.

Παράλληλα, η στατιστική υπηρεσία δηλώνει ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είχε αναπτυχθεί έντονα και τώρα βρίσκεται πάνω από το προ πανδημίας επίπεδο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτυχθεί 7.25% φέτος.

Ο SurenThiru, επικεφαλής των οικονομικών στα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια, δήλωσε ότι η μείωση της οικονομικής παραγωγής κατά το πρώτο τρίμηνο αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπίεση των δραστηριοτήτων λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία. Βέβαια, η κατάσταση που επικράτησε αντισταθμίστηκε, εν μέρει, από την αυξανόμενη ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων έναντι των περιορισμών αλλά και από την ώθηση που έδωσε το άνοιγμα των σχολείων τον Μάρτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.