ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ-Γάζα: Φόβοι για πόλεμο, αν συνεχιστεί η κλιμάκωση της έντασης

13:36 - 12 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ισραήλ-Γάζα: Φόβοι για πόλεμο, αν συνεχιστεί η κλιμάκωση της έντασης
Η φονική ανταλλαγή πυρών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας έχει κλιμακωθεί σημαντικά, πράγμα που ανησυχεί τα Ηνωμένα Έθνη.

Περισσότερες από 1000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί, ως επί το πλείστον στο Τελ Αβίβ, από τους Παλαιστίνιους για πάνω από 38 ώρες, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς.

Οι Ισραηλινοί διεξήγαγαν θανατηφόρες αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα, την Τρίτη (11/5), με αποτέλεσμα την πτώση δύο συγκροτήματα πύργων. Επιπλέον, οι Ισραηλινοί Άραβες έλαβαν μέρος σε βίαιες διαμαρτυρίες σε πληθώρα πόλεων του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη Λοντ έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Έξι Ισραηλινοί και τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Η έκκρυθμη κατάσταση μετράει ήδη εβδομάδες αυξανόμενης έντασης και βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στην Ισραηλινή Αστυνομία και τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., Νεντ Πράις, δήλωσε πως οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά ο Παλαιστινιακός Λαός έχει επίσης δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.