ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Ελπίδες για αφαίρεση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι

16:11 - 19 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία: Ελπίδες για αφαίρεση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλική κυβέρνησης, υπάρχουν ελπίδες πως οι Γάλλοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φοράνε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι.
Με το άνοιγμα, μετά από εφτά ολόκληρους μήνες, της εστίασης ή αλλιώς των γαλλικών «ταρατσών» που συνέβη την Τετάρτη 19/5, ο  Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ζαν Καστέξ έπιναν, χωρίς μάσκες, τον καφέ τους σε εξωτερικό χώρο κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. 
 
Χωρίς να περιμένουν ωστόσο το καλοκαίρι, ορισμένες πόλεις ή νομοί ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες μία χαλάρωση, αν όχι μια άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας κυρίως στη Νέα Ακουιτανία (δυτικά).
 
Στην Αρκασόν (νοτιοδυτικά), ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιβ Φουλόν, δεδομένης "μιας νέας ευνοϊκής κατάστασης", όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Στη Σαράντ-Μαριτίμ όπου ο δείκτης των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι από τους πιο χαμηλούς στη Γαλλία (47 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους) η νομαρχία παρέτεινε έως τις 15 Ιουνίου τη χρήση μάσκας "σε δημόσιους χώρους", αλλά ο κατάλογος μειώνεται: μόνο σε μια δεκαριά δήμους, κυρίως στο νησί Ρε και στη Λα Ροσέλ, που είναι πολύ τουριστικά.
 
"Νομίζω πως τον προσεχή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο (...), αν δεν υπάρξουν νέα παραλλαγμένα στελέχη (...) γιατί θα έχουμε επαρκώς εμβολιαστεί και δεν δούμε να αναδύεται ένα επιδημιολογικό κύμα, τότε θα μπορούμε πραγματικά να θεωρήσουμε ότι η πανδημία είναι πίσω μας", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
 
Να σημειωθεί πως το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 και το 13,5% των Γάλλων έχει εμβολιαστεί πλήρως.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.