ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νυφικό της Diana σε έκθεση στο Kensington Palace

08:25 - 04 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Το νυφικό της Diana σε έκθεση στο Kensington Palace
Το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας Diana, την ημέρα του γάμου της πριν από 40 χρόνια, θα είναι στην έκθεση στο πρώην σπίτι της Kensington Palace.

Οι γιοι της, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, δάνεισαν το φόρεμα στην έκθεση, η οποία ξεκίνησε ένα μήνα πριν απ’όταν θα γινόταν 60 ετών η Νταϊάνα.

Σχεδιάστηκε από τον David και την Elizabeth Emanuel για τον γάμο της τον Ιούλιο του 1981.

Το φόρεμα διαθέτει ουρά 7,6μ. η οποία γεμίζει το διάδρομο του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου. 

Οι διοργανωτές της έκθεσης, Royal Style in the Making, δήλωσαν ότι το φόρεμα είναι "πλέον από τα πιο διάσημα της νυφικής ιστορίας".

Το φόρεμα έχει ενσωματωμένο μπούστο επικαλυμμένο από αντίκα δαντέλα Carrickmacross που αρχικά ανήκε στη Βασίλισσα Mary.

Εκτός από το νεύμα της ιστορίας, ταιριάζει πάρα πολύ με τη μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τα μεγάλα φουσκωτά μανίκια τα οποία είναι διακοσμημένα με τόξα και βαθιά βολάν από ταφτά.

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζεται στην έκθεση, η κα Emanuel θυμάται όταν η Νταϊάνα και ο τότε σύζυγος της τηλεφώνησαν να της ζητήσουν να φτιάξει το φόρεμά.

«Ήταν μια από αυτές τις περίεργες στιγμές όπου ξέρεις ότι η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια», είπε.

Εκτός από το νυφικό της μητέρας τους, ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο Δούκας του Σάσεξ δάνεισαν επίσης φορέματά της στην έκθεση.

Η έκθεση, η οποία εξετάζει το σχεδιασμό ενός ρούχου για έναν βασιλικό πελάτη και επικεντρώνεται επίσης σε σχεδιαστές που έντυσαν τη βασίλισσα, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και τη βασίλισσα μητέρα, πραγματοποιείται στο Kensington Palace Orangery.

Θα συνεχιστεί έως τις 2 Ιανουαρίου και η είσοδος στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται με το εισιτήριο περιήγησης στο παλάτι.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια σπάνια  εργασία - μια πρώιμη έκδοση ενός τελικού ενδύματος - για το φόρεμα που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ (αργότερα γνωστή ως η βασίλισσα μητέρα) για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου VI το 1937. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.