ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της συνάντησης Μπάιντεν- Ερντογάν

22:31 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η ατζέντα της συνάντησης Μπάιντεν- Ερντογάν
Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζο Σάλιβαν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Σάλιβαν είπε πως η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. 

Μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: η Ανατολική Μεσόγειο, η Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης ορισμένων διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας.

Ο σύμβουλος ανέφερε ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Σάλιβαν, ο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον προσκάλεσε να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο, μέσα στο καλοκαίρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.