ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fastly: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε την παγκόσμια πτώση ιστοσελίδων

12:18 - 09 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Fastly: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε την παγκόσμια πτώση ιστοσελίδων
Η Fastly απέδωσε σε σφάλμα λογισμικού τη βλάβη που προκλήθηκε χθες (8/6) στους ιστότοπους πολλών μέσων σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε το πρόβλημα προκλήθηκε από σφάλμα λογισμικού (bug) όταν ένας από τους πελάτες της άλλαξε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Η βλάβη, που έγινε αισθητή σε πολλούς ιστότοπους, προκάλεσε ερωτηματικά για την εξάρτηση του διαδικτύου από λίγες μόλις εταιρείες.

«Η βλάβη ήταν ευρεία και σοβαρή και λυπούμαστε πραγματικά για τις επιπτώσεις της στους πελάτες μας και σε όσους βασίζονται σε αυτούς», υπογράμμισε η Fastly σε ανάρτησή της την οποία υπογράφει ο Νικ Ρόκγουελ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Ο κ Ρόκγουελ συμπλήρωσε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για το πρόβλημα αυτό.

Η Fastly, επίσης, σημείωσε ότι θα εξετάσει και θα δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν εντόπισε το σφάλμα του λογισμικού στη διάρκεια των ελέγχων που διεξήγαγε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι το bug βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που έστειλε στους πελάτες της στις 12 Μαΐου και ενεργοποιήθηκε όταν ένας εξ αυτών έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις, κάτι που προκάλεσε τη δυσλειτουργία του προγράμματος η οποία επηρέασε το 85% του δικτύου της. Η εταιρεία εντόπισε το ζήτημα ένα λεπτό αφού σημειώθηκε και οι τεχνικοί της το έλυσαν στις 13:27. «Μέσα σε 49 λεπτά το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά», επεσήμανε η Fastly.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 09 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.