ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Εγκρίθηκε το Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

21:10 - 21 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Εγκρίθηκε το Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ιταλίας. Συνολικά, το σχέδιο αξιολογήθηκε με Α, ενώ μόνον σε ότι αφορά το κόστος, βαθμολογήθηκε με «Β» από την Κομισιόν.

Την Τρίτη (22/6), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, για την επισημοποίηση του «πράσινου φωτός» στο Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας.

Οι κύριοι τομείς του είναι δύο: Το 37% των μέτρων του ιταλικού Εθνικού Σχεδίου σχετίζεται με την περιβαλλοντική μετάβαση, ενώ το 25% είναι αφιερωμένο στην ψηφιακή μετάβαση.

Η Κομισιόν, επιπλέον, ενέκρινε την καταβολή 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να δοθούν στην Ιταλία έως τον Αύγουστο. Συνολικά, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης η Ιταλία αναμένεται να λάβει, 192,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πηγές της Κομισιόν επεσήμαναν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση Ντράγκι αντιμετωπίζει «με ικανοποιητικό τρόπο» τις επί μέρους συστάσεις της Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.