ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EURO 2020: Η UEFA απαγορεύει το... ουράνιο τόξο στο Μόναχο

08:23 - 23 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
EURO 2020: Η UEFA απαγορεύει το... ουράνιο τόξο στο Μόναχο
Στο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ της ομάδας Εθνικής Γερμανίας και της Ουγγαρίας, το γήπεδο Allianz Arena προγραμμάτισε να λάμπει με χρώματα ουράνιου τόξου ώστε να δείξει συμπαράσταση στην LGBTQ+ κοινότητα. Ωστόσο, η UEFA το απορρίπτει.

«Η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός με βάση το καταστατικό του. Λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό πλαίσιο αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος - ένα μήνυμα που στοχεύει σε απόφαση του ουγγρικού κοινοβουλίου - η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα», δήλωσε το διοικητικό όργανο στη συνέντευξη Τύπου.

Το γήπεδο επομένως θα λάμψει όπως έχει προγραμματιστεί στα χρώματα της UEFA και των συμμετεχόντων χωρών του Euro.

Το Μόναχο εκτός από το γήπεδο θα βάψει και κάποιους δρόμους της πόλης στα χρώματα του ουράνιου τόξου LGBTQ+.

Να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο παιχνίδι της Γερμανίας, ο τερματοφύλακας, Μάνουλε Νόιερ, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι του με τα χρώματα αυτά, γεγονός που προκάλεσε και πάλι την αντίδραση της UEFA, η οποία, ωστόσο, τελικά δεν επέβαλε κάποιο πρόστιμο, όπως αρχικά είχε απειλήσει.

Το ουράνιο τόξο σε άλλα στάδια

Καθώς η επιθυμία του Μονάχου απορρίπτεται από την UEFA, σε Φρανκφούρτη, Μάιν και Κολωνία, οι τοπικές ομάδες αποφάσισαν να φωταγωγήσουν τα γήπεδα τους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. «Εάν δεν επιτρέπεται το Μόναχο την Τετάρτη, τότε τα άλλα γήπεδα της χώρας πρέπει να δείξουν τα χρώματα τους», έγραψε ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Eintracht Frankfurt, Axel Hellmann την Τρίτη το βράδυ.

Το αφεντικό του συλλόγου ανακοίνωσε ότι το γήπεδο της Φρανκφούρτης θα ανοίξει το ουράνιο τόξο για τον αγώνα με την Ουγγαρία. «Το Waldstadion παραμένει πολύχρωμο». Κάτι παρόμοιο έχει προγραμματιστεί για το στάδιο της Κολωνίας, ενώ εκπρόσωπος των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κολωνίας επιβεβαίωσε στον ότι και το γήπεδο της θα φωταγωγηθεί. Το γήπεδο στο Άουγκσμπουργκ θα φωτιστεί επίσης πολύχρωμα.

Το ιστορικό της διαμαρτυρίας είναι ένας νόμος που εγκρίθηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη. Ο νόμος περιορίζει τα δικαιώματα ενημέρωσης των νέων σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την τρανσεξουαλικότητα.

Επιμέλεια: Άρης πάντος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.