ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν:Εγκρίθηκε πρόγραμμα για υποστήριξη εταιρειών τέχνης και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

19:02 - 06 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν:Εγκρίθηκε πρόγραμμα για υποστήριξη εταιρειών τέχνης και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα
Η Κομισιόν έδωσε έγκριση σε ελληνικό πρόγραμμα που ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα εκείνων που διαχειρίζονται θέατρα και άλλους πολιτιστικούς χώρους, στο πλαίσιο της πανδημίας.

Το καθεστώς εγκρίθηκε με βάση το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων. Η εν λόγω υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων προς κάλυψη της απώλειας εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων που υπέστησαν οι δικαιούχοι λόγω του κλεισίματος και άλλων περιορισμών που έπρεπε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, το σύστημα θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που παρουσίασαν, ανάμεσα σε άλλα, ελάχιστη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2019. Σκοπός του συστήματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ρευστότητάς τους ούτως ώστε να διασφαλίσουν συνέχεια των δραστηριοτήτων τους. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο.

Η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.