ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάας: Ανοιχτός στη χαλάρωση της ευρεσιτεχνίας εμβολίων

20:55 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μάας: Ανοιχτός στη χαλάρωση της ευρεσιτεχνίας εμβολίων
Ο Χάικο Μάας, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, δήλωσε την Τρίτη (13/7) από τις ΗΠΑ ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες όσον αφορά τη χαλάρωση της προστασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια του κορονοϊού, όμως, όχι «βραχυπρόθεσμα».

«Αυτή είναι μια συζήτηση που διεξάγουμε και την οποία δεν θέλουμε να αρνηθούμε. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, δεν βλέπω καμία πιθανότητα αναστολής, γι’ αυτό και δίνεται προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στην βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού και την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο, μπορούμε να τα κάνουμε παράλληλα», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

Φτωχότερες χώρες, από κοινού με τις ΗΠΑ, τάσσονται υπέρ της αναστολής της προστασίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού. Η καγκελάριος Μέρκελ, βέβαια, το έχει απορρίψει ρητά έως τώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Μάας διαφοροποιείται επί του θέματος. Η καγκελάριος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.