ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Μασκ: Δεν υπαγόρευσα όρους στη συμφωνία συγχώνευσης Tesla-SolarCity

21:09 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Δίκη Μασκ: Δεν υπαγόρευσα όρους στη συμφωνία συγχώνευσης Tesla-SolarCity
Ο Έλον Μασκ σήμερα (13/7) υπερασπίστηκε τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης ύψους 2,6 δισ. δολαρίων της Tesla με την SolarCity, ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι υπαγόρευσε μια τιμή που θα έπρεπε να πληρώσει η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στον κατασκευαστή ηλιακών πάνελ.

Η αγωγή από συνταξιοδοτικά ταμεία σωματείων και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων καταγγέλει τους διευθυντές της Tesla ότι το 2016 χρησιμοποίησαν την εταιρεία «σώζοντας» τη SolarCity από το χείλος της χρεοκοπίας αλλά κατ’ ουσία ωφελώντας τον Μασκ.

Ο Μασκ, την περίοδο εκείνη, είχε μερίδιο 22% τόσο στη Tesla όσο και στη SolarCity, που ιδρύθηκε από τα ξαδέλφια του. Οι μέτοχοι της Tesla ζητούν να διαταχθεί ο Μασκ να επιστρέψει την αξία της συμφωνίας στην Tesla.

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο όταν ένα άγνωστο άτομο έκανε εμετό στο δικαστήριο, σύμφωνα με όσα είπε αξιωματούχος του δικαστηρίου. Η ασφάλεια του κτιρίου ανέφερε ότι η δίκη θα συνεχιστεί σε δύο ώρες.

Ο Μασκ έχει υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla χειρίστηκε ως επί το πλείστον τη συμφωνία με την SolarCity και δεν ήταν μέλος της επιτροπής του συμβουλίου που διαπραγματεύτηκε τους όρους.

Βέβαια, ο συνήγορος των μετόχων Ράνταλ Μπάρον, άσκησε πίεση στον Μασκ για να εξηγήσει τις σημειώσεις του meeting που ελήφθησαν από έναν οικονομικό σύμβουλο και υποδεικνύουν ότι ο Μασκ συνέστησε στο διοικητικό συμβούλιο να προσφέρει τιμή μετοχής 28,50 δολαρίων για τη SolarCity. Ο ίδιος ρώτησε αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του Μασκ πως είχε αποσυρθεί πλήρως από τις διαπραγματεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 13 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.