ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται κάτω του 9% του ΑΕΠ

12:35 - 15 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία: Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται κάτω του 9% του ΑΕΠ
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από ότι αναμενόταν, κάτω του 9% του ΑΕΠ, καθώς η οικονομική ανάκαμψη υπερβαίνει τις προσδοκίες, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρούνο Λε Μερ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται να ανθεί, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν για τα πάντα, από καφέ μέχρι την αγορά νέων ρούχων, μετά από τη χαλάρωση των περιορισμών τον Μάιο.

Αυτό ώθησε την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2021, στο τουλάχιστον 6% από το 5% που βρισκόταν προηγουμένως.

Από το βήμα της γαλλικής Βουλής, ο Λε Μερ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά μια αύξηση των φορολογικων εσόδων συνδεδεμένη με ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη.

«Δεν υπάρχει τζακποτ όταν το δημόσιο χρέος φτάσει το 100% του ΑΕΠ. Αυτό θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε το δημόσιο έλλειμμα χαμηλότερα του 9% του ΑΕΠ έναντι του 9,4% που προβλέπεται στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό», επεσήμανε ο ίδιος.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει ένα παρόμοιο επίπεδο προσπάθειας για το έλλειμμα και το προσεχές έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.