ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer: Τρίτη δόση εμβολίου προστατεύει περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα

19:37 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Pfizer: Τρίτη δόση εμβολίου προστατεύει περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα
Σύσταση για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δίνει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

«Μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech Covid-19 μπορεί να "ενισχύσει" έντονα την προστασία από την παραλλαγή Delta-πέρα από την προστασία που παρέχουν οι τυπικές δύο δόσεις», αναφέρει σε έκθεσή της η pfizer.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη και επικαλείται το CNN, τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Δέλτα σε άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που λαμβάνουν τρίτη δόση εμβολίου είναι υψηλότερα έως πέντε φορές από ό,τι μετά τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 έως 85 ετών, τα δεδομένα του Pfizer υποδηλώνουν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της μετάλλαξης Δέλτα μετά τη λήψη τρίτης δόσης εμβολίου είναι υψηλότερα έως 11 φορές από ό,τι μετά τη δεύτερη δόση.

Ακόμα, πάντως, οι διεθνείς οργανισμοί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν έχουν λάβει απόφαση για να προχωρήσει η τρίτη δόση των εμβολιασμών.

Στην Ελλάδα, τα μέλη της επιτροπής θεωρούν πως αυτή η συζήτηση θα ανοίξει από Σεπτέμβριο και τώρα προέχει να χτιστεί το τείχος ανοσίας με τις δύο δόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.