ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κράτησε» αμετάβλητα τα επιτόκια η Fed-Στο επίκεντρο το tapering

21:30 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
«Κράτησε» αμετάβλητα τα επιτόκια η Fed-Στο επίκεντρο το tapering
Αμετάβλητα σε μηδενικά επίπεδα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, μετά την ολοκλήρωση των διήμερων διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται παρά την ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης της Fed, έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το tapering. Δηλαδή, οι αξιωματούχοι της Fed έδειξαν ότι έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν το πότε θα αρχίσουν να μετριάζουν την ισχυρή στήριξη που προσφέρει η κεντρική τράπεζα στην αμερικανική οικονομία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed (FOMC) άφησε το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο μεταξύ 0% και 0,25% και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κάθε μήνα.

«Με την πρόοδο των εμβολιασμών και τα ισχυρά μέτρα στήριξης, οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης συνεχίζουν να ενισχύονται» τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

H Fed υπενθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο είχε δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων με μηνιαίο ρυθμό τα 120 δισ. δολ. μέχρι να σημειωθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος στους στόχους της απασχόλησης και του πληθωρισμού.

Το συμβούλιο της Fed καταλήγει στο συμπέρασμα πως η οικονομία έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων της Federal Reserve ως προς τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας, που θα επιτρέψει και την έναρξη της συζήτησης για το περίφημο tapering.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 28 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.