ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε για το tapering

22:45 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε για το tapering
Η Fed έχει ακόμα δρόμο μπροστά της πριν αναπροσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική, δήλωσε ο επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί την ανακοίνωση της τράπεζας.

«Δεν είμαστε ακόμη εκεί (ήτοι στο tapering). Έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε. Νομίζω ότι είμαστε ακόμη μακριά από το να φτάσουμε σε σημαντική περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση του στόχου της πλήρους απασχόλησης. Θέλω να δω πολύ ισχυρά νούμερα στην απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σημειώνουμε πρόοδο. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και αν τα πράγματα πάνε καλά θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο» ανέφερε για το ίδιο θέμα.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, όπως και το συμβούλιο, ο κ. Πάουελ παραδέχτηκε πως η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί. «Ο πληθωρισμός τρέχει πολύ πάνω από το στόχο του 2% και το κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, όπως αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει για μερικούς μήνες ακόμη πριν –όπως πιστεύουμε- θα αρχίσει να υποχωρεί και πάλι προς την κατεύθυνση του στόχου».

Ο πρόεδρος της Fed υπογράμμισε επίσης ότι παραμένουν οι κίνδυνοι στην οικονομία από την πανδημία και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Όσο παραμένει ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός, όσο υπάρχουν περιθώρια για να αναπτυχθούν και νέες μεταλλάξεις, κανείς δεν είναι ασφαλής», προειδοποίησε.

Νωρίτερα, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε αμετάβλητο και το QE, τονίζοντας πως θα διατηρήσει την οικονομική πολιτική ενίσχυσης της αγοράς μέχρι να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 28 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.