ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις της Σιμόν Μπάιλς

10:04 - 30 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις της Σιμόν Μπάιλς
Η Simone Biles αποσύρθηκε από τον ατομικό διαγωνισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την Τετάρτη, μια μέρα αφότου συγκλόνισε τον κόσμο αποχωρώντας και από το ομαδικό αγώνισμα.

Ολυμπιονίκες από το παρελθόν, αλλά και εν ενεργεία αθλητές έστειλαν στην αθλήτρια των ΗΠΑ με μηνύματα υποστήριξης. Η ψυχική υγεία των αθλητών - και οι επιπλέον πιέσεις που ασκήθηκαν από την πανδημία COVID-19 - βρίσκονται στο επίκεντρο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

"Η συμβουλή που θα έδινα είναι να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με συναδέλφους και φίλους", δήλωσε ο Sebastian Coe, πρόεδρος του World Athletics. "Μην φοβάστε να δείξετε ευαισθησία, είναι σήμα τιμής με κάποιον τρόπο να θέλετε αυτή τη βοήθεια."

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα" γύρω από την ψυχική υγεία των αθλητών. Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Mark Adams είπε ότι ήταν ένα θέμα για το οποίο εργάζεται ο οργανισμός εδώ και αρκετό καιρό.

Καθώς η αμερικανική ομάδα προσαρμόστηκε στους Αγώνες χωρίς την Biles να εξασφαλίζει το 10ο χρυσό της μετάλλιο, η πόλη υποδοχής, το Τόκιο, κατάφερε να σημειώσει αύξηση ρεκόρ στις μολύνσεις από κορονοϊό. Οι φόβοι για τις αυξανόμενες περιπτώσεις Covid επισκιάζουν την απόδοση της Ιαπωνίας στο γήπεδο.

Η Ιαπωνία συνέχισε να είναι πρώτη στην κατάταξη των μεταλλίων με 13 χρυσά και 22  μετάλλια συνολικά. Η Κίνα είχε 12 χρυσά με συνολικά 27 μετάλλια, με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τρίτη θέση με 10 χρυσά και 31 μετάλλια συνολικά στις 10:30 μ.μ. η ώρα στο Τόκιο.

Η Αμερικάνα Biles έλαβε την απόφαση να μείνει εκτός Αγώνων έτσι ώστε «να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία», δήλωσε η διοργανώτρια αρχή, προσθέτοντας ότι την υποστηρίζει «ολόψυχα».

«Ράγισε την καρδιά μου», δήλωσε ο κολυμβητής των ΗΠΑ Μάικλ Φελπς στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC. "Αλλά επίσης, αν το κοιτάξετε, η ψυχική υγεία τους τελευταίους 18 μήνες, είναι κάτι για το οποίο μιλούν οι άνθρωποι."

Ο Phelps, ο μεγαλύτερος κολυμβητής στην ιστορία και ο νικητής των 23 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, έχει συζητήσει δημοσίως τη δική του μάχη με την κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένων σκέψεων για αυτοκτονία.

Η 24χρονη Biles είπε ότι η πίεση του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες γύρω της για την επιδίωξη για ένα χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ την ώθησε να εγκαταλείψει τον ομαδικό διαγωνισμό αφού έλαβε χαμηλό βαθμό στο αρχικό άλμα της.

"Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό και το σώμα μας αντί να βγαίνουμε εκεί έξω και να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος", είπε η Biles στους δημοσιογράφους.

H τελευταία... εξομολόγηση

Η Simone Biles δηλώνει πως έχει απώλεια επίγνωσης για το πού βρίσκεται στον αέρα, όταν εκτελεί τις ασκήσεις και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μπάιλς δημοσίευσε μάλιστα δύο βίντεο στο Instagram, όπου προσπαθούσε ανεπιτυχώς να εκτελέσει ασκήσεις. Στη συνέχεια τα κατέβασε, αλλά το μήνυμα πέρασε.

Και στα δύο βίντεο, προσγειώνεται άτσαλα, αλλά σε προστατευμένο έδαφος. Στους αγώνες, όμως, δεν είναι ίδια η επιφάνεια.

"Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό σε σκληρή/ανταγωνιστική επιφάνεια", έγραψε η Biles και πρόσθεσε:

«Μερικές φορές δεν μπορώ καν να καταλάβω το στρίψιμο», πρόσθεσε. Σοβαρά δεν μπορώ να καταλάβω πώς να στρίψω ».

Η περίπτωση της Μπάιλς έρχεται να προστεθεί σε πολλές προηγούμενες, όπως αυτή της Ναόμι Οσάκα, την οποία η Ιαπωνία τίμησε, επιλέγοντάς τη για να ανάψει τη Φλόγα των Αγώνων στην τελετή έναρξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.