ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το CVC Capital επενδύει €2,7 δισ. στη La Liga

15:00 - 04 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Το CVC Capital επενδύει €2,7 δισ. στη La Liga
Συμφωνία «μαμούθ» ύψους 2,7 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το επενδυτικό fund, CVC Capital Partners, με τη La Liga, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, βάσει των όρων της συμφωνίας, το CVC θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο σε μια νέα εταιρεία που θα διαχειρίζεται τις μεταδόσεις, χορηγίες και ψηφιακά δικαιώματα της La Liga, η οποία διοργανώνει τα δύο βασικά πρωταθλήματα της χώρας, και η οποία θα διατηρήσει τον ρυθμιστικό έλεγχο του αθλήματος.

Εξάλλου, η απουσία θεατών από τα γήπεδα και η μείωση των τηλεοπτικών εσόδων έχει φέρει ιστορικά σωματεία στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες βέβαια πληρώνουν και τη σπάταλη οικονομική πολιτική των προηγούμενων ετών.

Ενδεικτικά, η Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα λάβουν από 260 εκατ. ευρώ εκάστη, με τις δύο ομάδες να μην σχολιάζουν τις πληροφορίες, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Οι ισπανικές ομάδες πιθανότατα θα κληθούν να ψηφίσουν για τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά το CVC, το οποίο ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, εξακολουθεί να διευρύνει την παρουσία του στην Ευρώπη, διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, το οποίο αγγίζει τα 163 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι 20 ομάδες της La Liga ανακοίνωσαν συνολικά έσοδα 3,1 δισ. ευρώ την περίοδο 2019/2020, που διακόπηκε από την πανδημία, μια πτώση της τάξης του 8% από το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την Deloitte.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 04 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.