ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αυξηθεί η ζήτηση

09:41 - 11 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ρωσία: Επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αυξηθεί η ζήτηση
Η Ρωσία σκοπεύει να επιδοτήσει τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια για να αυξήσει την ζήτηση και την παραγωγή , δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα η οποία παράγει πετρέλαιο και αέριο έχει μείνει αρκετά πίσω από την Ευρώπη και για την ώρα δεν κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ρωσία. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ένα αισιόδοξο πλάνο παραγωγής και σκέφτεται να παρέχει οικονομικά κίνητρα για να ενισχύσει τον τομέα.

Από τα 45 εκατομμύρια εκτιμώμενα αυτοκίνητα που οδηγούνταν στην Ρωσία πέρυσι, μόνο 11,000 ήταν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα, καθώς είναι αρκετά ακριβότερα από τα αυτοκίνητα καύσης.

Μέσω της επιδότησης, η κυβέρνηση θέλει να καλύψει το 25% της τιμής αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι κατασκευασμένα στην Ρωσία με το μέγιστο ποσό να είναι 625,000 ρούβλια ($8,570), ξεκινώντας λογικά του χρόνου.

Η Ρωσία στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγή 220,000 τεμαχίων μέχρι το 2030 καθώς οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ξένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δείξει ενδιαφέρον να παράγουν μοντέλα τους στην Ρωσία.

Η μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα βοηθήσει την Ρωσία να πετύχει τους στόχους της σχετικά με την μείωση του άνθρακα. Η Ρωσία έγινε μέλος της Συμφωνίας του Παρισιού το 2019 και θέλει να μειώσει τις εκπομπές κατά 70% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.