ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς πρόσβαση στα αποθέματα της αφγανικής κεντρικής τράπεζας οι Ταλιμπάν

18:58 - 16 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Χωρίς πρόσβαση στα αποθέματα της αφγανικής κεντρικής τράπεζας οι Ταλιμπάν
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα (16/8) αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, οι Ταλιμπάν δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στα νομισματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας που κατέχει η αφγανική κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η πλειονότητα των κεφαλαίων βρίσκονται εκτός Αφγανιστάν.

"Τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που κατέχει η αφγανική κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τεθούν στη διάθεση των Ταλιμπάν", υπογράμμισε ο αξιωματούχος στο AFP.

Η πλειονότητα των νομισματικών αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν δεν βρίσκονται στη χώρα, σημείωσε, άλλωστε, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση χωρίς, βέβαια, να διευκρινίσει ποιο τμήμα τους βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ακαθάριστα αποθέματα της αφγανικής Κεντρικής Τράπεζας ανέρχονταν σε 9,4 δισεκ. δολάρια στα τέλη Απριλίου, κατά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Αφγανιστάν βρίσκεται στα χέρια των Ταλιμπάν έπειτα από την κατάρρευση των κυβερνητικών δυνάμεων και τη φυγή στο εξωτερικό του προέδρου Ασράφ Γάνι. Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:06 - 16 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.