ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια ημέρα

11:40 - 18 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια ημέρα
Το φράγμα των 1.000 θανάτων μέσα σε μόλις μία μέρα, ξεπέρασαν χθες (18/8), οι ΗΠΑ, αφού η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να πλήττει τη χώρα.

Επιπλέον, οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και ανέρχονται κατά μέσον όρο σε 769 την ημέρα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ χθες ανέρχονται σε 1.017 και με αυτούς ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη χώρα αυξάνεται σε λίγο λιγότερους των 623.000. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να διευρύνει τις αξιώσεις για αυτούς που ταξιδεύουν με αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία και στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ως τα μέσα Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς λόγω της νέας απειλής, με τον μέσο όρο των δόσεων που χορηγούνται σε επτά ημέρες να έχει αυξηθεί κατά 14% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Our World in Data.

Μάλιστα, κάποιες εταιρείες και πολιτείες επιβάλουν πλέον τον εμβολιασμό αν οι εργαζόμενοι θέλουν να διατηρήσουν τις δουλειές τους και να μην χρειάζεται να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.