ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Αναστέλλουν δόσεις Moderna λόγω αναφορών για «προσμίξεις σε φιαλίδια»

11:27 - 26 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Αναστέλλουν δόσεις Moderna λόγω αναφορών για «προσμίξεις σε φιαλίδια»
Την χρήση 1,63 εκατ. δόσεων εμβολίων της Moderna κατά της COVID-19, αποφάσισε να αναστείλει η Ιαπωνία, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τις αναφορές που έλαβε η τοπική εταιρεία διανομής των εμβολίων για προσμίξεις σε κάποια φιαλίδια.

Η Ιαπωνία και η Moderna υπογράμμισαν ότι δεν εντοπίστηκαν ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή αυτή γίνεται μόνο για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο η κίνηση αυτή ώθησε διάφορες ιαπωνικές εταιρείες να ακυρώσουν τους εμβολιασμούς εργαζομένων τους που προγραμματίζονταν για σήμερα.

"Η Moderna επιβεβαιώνει ότι ενημερώθηκε για περιπτώσεις στις οποίες εντοπίστηκαν σωματίδια σε φιαλίδια του εμβολίου της κατά της COVID-19", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

"Η εταιρεία ερευνά τις αναφορές και διατηρεί την δέσμευσή της για ταχεία συνεργασία με τον εταίρο της, την Takeda, και τους ρυθμιστικούς φορείς για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος", προσθέτει η εταιρεία, κάνοντας αναφορά στην Takeda Pharmaceutical της Ιαπωνίας.

Η καθυστέρηση της μίας -και παραπάνω- εβδομάδας, οφείλεται στο ότι η Takeda χρειαζόταν χρόνο για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το ποια φιαλίδια αφορά το ζήτημα αυτό και πού βρίσκονταν αυτά στη χώρα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η Moderna διευκρίνισε ότι η μόλυνση αυτή μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικό ζήτημα σε μια από τις γραμμές παραγωγής στο συμβαλλόμενο μαζί της εργοστάσιο παρασκευής στην Ισπανία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το ζήτημα αυτό είχε αντίκτυπο στον εφοδιασμό άλλων χωρών.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο σημείωσε ότι δεν αναφέρθηκε καμία περίπτωση πρόκλησης ζητημάτων υγείας σε σχέση με τις μολυσμένες δόσεις που χορηγήθηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.